Türkiye’de öğrenim görmek için gelmiş yabancı ülke vatandaşlarının ikamet izinlerini kayıt yaptırdığı veya yaptıracağı üniversitelerde takip edebilmektedirler. Kayıt aşamasında ikamet izni süreciniz hakkında bilgi alabilirsiniz. Veya Türkiye’de öğrenim gören bütün öğrencilere ikamet izni başvuru hakkı verilir. Kanunlara uygun bir şekilde göç idaresine başvuru yaparsanız oturma izni verilecektir. Yabancı öğrenci ikamet izni nereden alınır? Göç İdaresi Resmi Web sitesi olan https://e-ikamet.goc.gov.tr/ adresine girerek öğrenci oturma izni için randevu alabilirsiniz.

Yabancı öğrenciler için ikamet izni evrak listesi

  • Öğrenci İkamet İzni Başvuru Formu (Yabancı ve/veya yasal temsilcisi tarafından imzalanmalıdır.)
  • Pasaport veya pasaport yerine geçen belgenin fotokopisi (Kimlik bilgileri ve fotoğrafın bulunduğu sayfa ile giriş-çıkış ve vize bilgilerini gösterir işlem gören sayfalar) (Belgenin aslı randevu gününde yanınızda bulunmalıdır.)
  • Dört (4) adet biometrik fotoğraf (Son 6 ay içinde çekilmiş, fonu beyaz ve biometrik olmalıdır.)
  • Kalınacak sürede yeterli ve düzenli maddi imkâna sahip olunduğuna dair beyan (Başvuru Formunda beyan edilir. İdare başvurandan destekleyici belge isteyebilir.)
  • İkamet kart bedelinin ödendiğini gösterir belge/makbuz (Uluslararası kuruluşlar, büyükelçilik ve konsolosluk okullarında öğrenim görenler için ikamet izni harç belge/makbuzu da gereklidir.) 
  • Geçerli sağlık sigortası.
  • Yerleşim Yerini Gösterir Belge.
Türkiye'de öğrenci ikamet izni nasıl alınır?

Yabancı Öğrenci İkamet İzni Ücretleri

Yabancı öğrenciler ikamet izni harcı için 125 ₺ kart aitatı öder, Harçları ise başvuru formu üzerinde yazmaktadır. Bazı ülke vatandaşlarının öğrenci ikamet ücreti farklılıklar götermektedir. 80 $ lık bir oturma izni harcı çıkabilir. Yabancı öğrencilerin ikamet izni harç paraları için göç idaresinin verdiği ücretleri ödemeleri gerekmektedir. Göç idaresine randevu günü gidince Göç İdaresi Memuru dosyanıza yaacaktır.

Türkiye’de öğrenci ikamet izni nasıl alınır?

Bir cevap yazın