Türk vatandaşları Zambiya’ya vize alarak gideblirler. Zambiya Türk vatandaşlarına tek girişlik vize ile 30 günlük giriş hakkı vermektedir. Zambiya vatandaşlarıda ülkemize girişlerde vizeye tabidir. Turizm ve çalışma izni vizesi alarak Türkiye’ye geleblirler. Zambiya ülkesinden gelen vatandaşların Türkiye’ye girişlerinde Sarıhumma hastalığına karşı aşı olmaları durumu kontrol edilmelidir. Zambiya’ya gidecek Türk vatandaşları’da sağlık ile ilgili bütün önerilen önlemleri almalıdır. Türkiye’ye gelen Zambiya vatandaşları için çalışma izni yapacaksanız sağlık kontrollerinden geçirmeniz büyük önem arz etmektedir. Bazı bölgelerde çeşitli hastalıklar görülmeketedir. Türklerin bu tür ülkelerden gelen vatandaşları işbirliği için bakıcı ve çeşitli alanlara çalışabilmesi için sağlık tarmasından geçirilmesi önerilir. Sadece buna mahsus değil Zambiya ve diğer bütün ülke vatandaşlarını ev hizmetlerinde çalıştırmak için genel bir sağlık taraması yapılması tavsiye edilir.

Türkiye’de Zambiyalılara ikamet izni

Türkiye’ye gelen Zambiya vatandaşlarına kısa süreli ikamet izni başvuru hakkı verilmektedir. Türkiye’de oturma izni alan Zambiya vatandaşları çalışma iznide yapabilirler. ZAMBİYA VATANDAŞLARINA OTURUM İZNİ için göç idaresinden randevu alınmalıdır.

Zambiya Hakkında Bilgi;

zambiya vizesi

24 Ekim 1964’te bağımsızlığını ilan eden Zambiya’ya 30 Mart 1968’de açılan Nairobi Büyükelçiliğimiz akredite edilmiştir. 1994’de Pretorya Büyükelçiliğimizin açılmasının ardından, bu tarihten 2011’e kadar anılan Büyükelçiliğimiz Zambiya’ya akredite olmuştur. Türkiye-Zambiya ilişkileri 2011’de Lusaka Büyükelçiliğimizin, 2013’te Zambiya’nın Ankara Büyükelçiliğinin açılmasıyla ivme kazanmıştır. Büyükelçiliğimiz Malavi’ye ve merkezi Lusaka’da bulunan Doğu ve Güney Afrika Ortak Pazarına (COMESA) akreditedir.

Zambiya, serbest rekabete dayalı liberal ekonomi modelinin uygulandığı bir ülkedir. Ülkenin ana gelir kaynağı bakır ihracatıdır. Diğer ihraç kalemleri tahıl, değerli taşlar ve metaller, tütün, pamuk, inorganik kimyasallardır. Başlıca ithalat kalemleri ise, petrol ve petrol ürünleri, makine, ulaşım araçları, madeni yağ ve yakıtlar, elektronik aletler, tekstil ürünleridir. Tarım alanları geniştir. Gıda üretimi kendine yeterlidir. Mısır temel gıda maddesi olup, tarımda çeşitliliğe ihtiyaç duyulmaktadır.

Zambiya Vatandaşına Oturma İzni

Bir cevap yazın