Yabancı uyruklu vatandaşlar Türkiye’de oturma izni alabilirler. Türkiye’de oturma izni almak isteyen yabancı ülke vatandaşları yabancı uyruklular vize süresi bitmeden e ikamet sistemi üzerinden oturma izni randevusu alırlar. Zamanında randevu almayan yabancı uyruklular kaçak sayılır. Ülkemizde ikamet izni almak isteyen yabancı uyruklu vatandaşlar oturma izni randevusu almalıdır. Yabancı uyrukluların e ikamet randevusu alacağı adres e-ikamet.goc.gov.tr burasıdır.

Yabancı uyruklu vatandaşların ikamet izni

Oturma izni başvurusu yapmanın en önemli kuralı Türkiye’ye yasal yollarla girmek ve vize ihlali yapmamaktır. Normal bir şekilde turzim amaçlı giriş yaptı iseniz vize süreni bitmeden önce ikamet izni başvurusu için oturma izni randevusu alabilirsiniz. Türkiye’de ikamet izni randevu başvurusu ve ikamet izni kimliklerini T.C. İçişleri Bakanlığına bağlı Göç İdaresi vermektedir. Dolayısı ile ikamet izni almak için resmi web sitesini kullanmanız gerekmektedir. https://e-ikamet.goc.gov.tr/ adresi üzerinden yabancılar ikamet izni randevusu alabilirler. Yabancı kendi bilgileri ile oturum izni randevu formu oluşturur ve bir kopyasını yanına alır.

Yabancı uyrukluların ikamet izni belge listesi

Yabancı uyruklular oturma izni alırken hangi belgeleri hazırlamalıdır. Yabancı uyruklular için ikamet izni için gerekli evrakler nelerdir? Yabancıların Türkiye’de ikamet izni başvurusu sırasında hazırlayacağı evraklar;

  1. İnternet üzerinden alınmış ikamet izni randevu formu
  2. İkamet izni randevusu alırken yazılan adrese noterden kira kontratı yapılması
  3. İkamet izni başvurusu için geçerli yabancılara özel sağlık sigortası
  4. Son altı ay içinde çekilmiş 4 tane biometrik fotoğraf
  5. İkamet izni başvuru formu üzerinde yazan harçların vergi dairesine yatırıldığına dair makbuz
  6. Pasaport ve işlem gören sayfaların fotokopisi
  7. İkamet randevusu uzatma ise önceki kimlik kartının fotokopisi vesaire

Yabancı uyrukluların oturma izni ücretleri

Ortalama baz alındığı zaman Türkiye’de yabancıların ikamet izni alması ve ödeyeci harç ücretleri (paraları) kişilerin ülkesine göre değişiklik gösterebilir. Genel olarak 80 $ harç parası ve 125 kart ücreti olarak tahsil edilir. Türkiye’de yabancıların ikamet izin almak için ödeyeceği paralar başvuru formu üzerinde bulunmaktadır. Hangi ülkenin ne kadar harç yatıracığı belirlenmiştir.

Yabancı uyrukluların ikamet izni kaç günce çıkar?

Öncelikle oturma izni ikamet başvurusu randevu alınır. Randevu alındıktan bir süre sonra ikamet izni randevu tarihi belirlenir. Türkiye’de şu sıralar ikamet izni başvurusu yapma randevu alma ve ikamet kimliği onaylandığı zaman ptt kargo ile gönderme dahil 30 gün içinde kimlik elinize ulaşabilmektedir.

Yabancı uyruklu vatandaşların oturma izni

Bir cevap yazın