Türkler Zimbabve’ye giderken, Zimbabve vatandaşları ise Türkiye’ye girişlerde vizeye tabidir. Türklerin Zimbabve’ye gitmeden önce vize alınması gereklidir. Çeşitli sebepler ile Türkiye’ye girmiş olan Zimbabve vatandaşı oturma izni başvurusu yaparak kısa dönem ikamet alarak 1 yıl turizm amaçlı kalabilir. Zimbabve vatandaşının oturma izni alması için göç idaresi web sitesinden randevu alınması şarttır. randevu gününde randevu aldığınız göç idaresine gitmeniz gerekmektedir. Afrika kıtasında bulunan Zimbabve’nin başkenti Harare’dir. Zimbabve vatandaşının Türkiye’de oturma izni evrakları şunlardır; Başvururu formu, 4 resim, harç ve kart aidatı yatırma, noterden kira sözleşmesi onaylatma, pasaport ve işlem gören sayfanın fotokopisi ve sağlıksigortası gereklidir.

Zimbabvelilere Türkiye’de Çalışma İzni

Ülkemizde bulunan Zimbabvelilerin oturma izni varsa çalışma izni alabilirler. Ev hizmetlerinde çalışma izni yapabilmek için işverenin çalışma izni yapabilmesi için iş sözleşmesi kişisel bilgileri ve e-imza gereklidir. Yabancının ise oturma izni kimliği, adres yerleşim belgesi ve kişisel bilgileri gereklidir. Çalıştıracağınız kişi Zimbabve’de ikamet etmek ediyorsa kendisine iş davetiyesi gönderilir. Zimbabve’ye davetiye gönderme; Zimbabve’ye Davetiye göndermek için (iş davetiyesi) belirli süreli bi iş söçleşmesi ayarlanmalı ve noterden taahhütname hazırlanarak yabancıya gönderilir. Türkiye’nin dış temsiliklerine giderek (Konsolosluk) bir referans numarası talep eder. Aldığı referans numarası ile Türkiye’de iş başvurusu yapılır.

Zimbabve'ye davetiye gönderme

Zimbabve’nin Etnik Yapısı; % 98 Afrikalı (%82 Shona, %14 Ndebele, %2 diğer), % 1 melez ve Asyalı, % 1 beyaz. Zimbabve’nin nüfusu; 16.9 milyondur. Afrika’ya açılım politikamız ve ikili ilişkilerin geliştirilmesi hedefi çerçevesinde Harare Büyükelçiliğimiz 30 Nisan 2011 tarihinde faaliyete geçmiştir. Zimbabve’nin Ankara Büyükelçiliği 3 Ekim 2019 tarihinde açılmıştır. Zimbabve ile coğrafi uzaklık, ülkedeki iç siyasi gelişmeler ve bağlantılı ekonomik sıkıntılar nedeniyle Harare Büyükelçiliğimizin 2011 yılındaki açılışına kadar sınırlı düzeyde seyreden ilişkilerimizin son zamanlarda ivme kazandığı ve ülkemize yönelik ilginin artmakta olduğu gözlemlenmektedir.

Zimbabve Vatandaşına İkamet İzni Alma

Bir cevap yazın