Türkiye’de uluslararası koruma başvurusunu nereye yapacağım? Türkiye’de uluslararası koruma başvuruları bulunduğunuz ildeki il göç idaresi müdürlüklerine yapılacaktır. Yurt dışındaki Türkiye Büyükelçilikleri ve Konsolosluklarına uluslararası koruma başvurusu yapılabilir mi? Uluslararası koruma başvuruları, valiliklere bizzat yapılır. Uluslararası koruma başvuruları sınır kapısı ya da ülke içinde kolluk birimleri ile diğer kamu kurum ve kuruluşlarına yapılmak istendiğinde bu birimler konuyu derhal il müdürlüğüne bildirir.

Uluslararası Koruma kapsamındayım. Üçüncü ülkeye ne zaman yerleştirilebilirim? Üçüncü ülkeye yerleştirme işlemleri Göç İdaresi Genel Müdürlüğü ve Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (BMMYK) ile birlikte yürütülmektedir. Dosyaların sonuçlandırılması akabinde yabancılara İl Göç İdaresi Müdürlüğü tarafından bilgilendirme yapılmaktadır. Uluslararası Koruma statüsü sahibi olarak Türkiye’de istediğim yerde ikamet edebilir miyim? Uluslararası koruma kapsamında kayıt işlemi gerçekleştirilen kişilerin kendilerine gösterilen ilde ikamet etme yükümlülükleri bulunmaktadır. Ancak başta sağlık ve akrabalık ilişkileri sebepleri ile ikamet ili değişiklik işlemleri İl Göç İdaresi Müdürlükleri aracılığıyla gerçekleştirilebilmektedir.

Uluslararası koruma başvurusunda bulunma süresi nedir?

Ülkemize yasal veya yasa dışı yollardan giriş yapan yabancıların bulundukları il valiliklerine makul olan en kısa süre içerisinde müracaat etmeleri gerekmektedir. Uluslararası koruma başvurusunun reddedilmesi halinde itiraz hakkı var mı? Uluslararası koruma kapsamındaki yabancılara yönelik her türlü karara karşı idari yargı yolu bazı kararlara karşı da hem yargı yolu hem de idari itiraz yolu açık olup, bu hak kullanılmadığı takdirde yabancının verilen süre zarfında ülkemizden çıkış yapması gerekmektedir.

Türkiye’de uluslararası koruma başvurusu nereye yapılır?

Bir cevap yazın