Almanya’da mülteci statüsündeki kişiler, iltica başvuruları kabul edildikten sonra farklı sürelerde farklı türdeki konaklama merkezlerinde kalabilirler. Ancak bu süreler kişinin iltica başvurusunun sonucuna, mülteci statüsüne, sağlanan korumaya ve diğer kişisel durumlara göre değişebilir.

Almanya’da mülteci statüsündeki kişilerin barındırıldığı başlıca konaklama merkezleri şunlardır:

  1. Göçmenlik ve Mülteci Dairesi (BAMF) tarafından işletilen Erstaufnahmeeinrichtungen (ilk barınma merkezleri): Bu merkezler, kişilerin iltica başvurusunun değerlendirilmesi sırasında kısa süreli konaklama sağlar. Bu süre, genellikle birkaç hafta ile birkaç ay arasında değişebilir.
  2. Anschlussunterbringung (devam eden barınma merkezleri): İltica başvurusu kabul edilen kişiler, BAMF tarafından atanmış olan belediyelerde daha uzun süreli barınma sağlarlar. Bu süre, kişisel duruma ve iltica başvurusunun sonucuna bağlı olarak birkaç aydan birkaç yıla kadar değişebilir.
  3. Geçici konutlar: İltica başvurusu kabul edilen kişilere, devam eden barınma merkezlerinden sonra daha uzun vadeli konutlar tahsis edilir.
  4. Kendi barınma imkânları: Bazı mültecilere, kendi barınma imkanları oluşturmak için maddi destek sağlanır ve kendi konutlarını kiralamalarına veya satın almalarına yardımcı olunur.
Almanya mülteci kampında ne kadar kalınır?

Bu süreler ve konaklama türleri kişinin iltica başvurusunun sonucuna, Almanya’daki mülteci ve göçmen politikalarına, barınma merkezlerinin doluluk oranlarına ve diğer faktörlere göre değişebilir. Her durum farklı olabileceğinden, kesin bilgiler için yetkili kurumlarla iletişime geçmek önemlidir.

Almanya iltica edenlere ne kadar para veriyor?

Almanya’da iltica edenlere yönelik yardım ve destek programları, iltica başvurusunun kabul edilmesi ve kişisel durumlarına göre değişebilir. Genellikle mültecilere, barınma, sağlık hizmetleri, eğitim ve geçim masraflarını karşılamaya yönelik yardım sağlanır. Bu yardımlar, iltica başvurusu kabul edilen bireyin yaş, aile durumu ve ekonomik durumuna bağlı olarak farklılık gösterebilir.

Eğer bu konuda güncel bilgi almak istiyorsanız, Almanya’daki göçmenlik ve mülteci dairesi (BAMF) veya diğer yetkili kurumlarla doğrudan iletişime geçmeniz önerilir. Bu kurumlar, size en güncel ve doğru bilgileri sağlayacaktır.

ALMANYA’DA Kamptan ayrılıp bir apartman dairesine taşınabilir miyim? Bir apartman dairesine taşınma izni, ikamet durumunuza bağlıdır: Ben bir sığınmacıyım, tanınan bir mülteciyim veya geçici korumadan yararlanıyorum: Kendi dairenize taşınma hakkınız var. Ben bir sığınmacıyım: Bir sığınmacı olarak bir apartman dairesine taşınma hakkınız, menşe ülkenize, Almanya’da kalış sürenize ve varmak istediğiniz federal ülkenin düzenlemelerine bağlıdır.

Genel bir kural olarak, sığınmacılar ilk kabul merkezinde en az altı hafta ve en fazla 24 ay ikamet etmelidir. İlk kabul merkezinde ikamet ettiğiniz sürece bir apartman dairesine taşınmanıza izin verilmez.Lütfen unutmayın: ” güvenli” olarak adlandırılan bir menşe ülkeden iseniz, iltica başvurusu süreci boyunca ve ülkeyi terk edene kadar veya iltica başvurunuz reddedilirse tutuklanana kadar ilk kabul merkezinde ikamet etmelisiniz. Bununla ilgili daha fazla bilgiyi “Güvenli menşe ülkeleri” bölümümüzde bulabilirsiniz. Duldung ‘m var: Duldung’lu kişilerin genellikle bir apartman dairesine taşınmasına izin verilmez. Resmi olarak, toleranslı olanlar için ortak konutlarda konaklama sağlanmaktadır. Hatta bazı durumlarda bu, Duldung tarafından size sağlanan belgelerde bir koşul olarak belirtilmektedir.Ancak bazı şehirlerde herkese yetecek kadar konaklama yeri bulunmamaktadır. Bu durumda size bir daire tahsis edilecek veya kendi dairenizi aramanıza izin verilecektir. Bir oda arkadaşıyla yaşamanız gerekiyorsa, bu gereklilikten muafiyet için Göçmenlik Bürosuna başvurmayı deneyebilirsiniz.

Dairenizin masraflarını karşılamalarını istemek için Sosyal Yardım Dairesi ile de iletişime geçmelisiniz. Yetkililer talebinizi yerine getirebilir, ancak reddedebileceklerini de unutmayın.Genel olarak, zihinsel veya fiziksel hastalık gibi önemli nedenleriniz olmadıkça şansınız oldukça düşüktür. Önceden bir danışma merkezinden veya bir avukattan tavsiye almalısınız. Bölgenizdeki avukatları ve danışma merkezlerini Yerel Bilgiler sayfamızda bulabilirsiniz. Bu sayfada, yaşadığınız şehre girebilir ve iltica, ikamet veya yasal tavsiye isteyebilirsiniz. Lütfen dikkat: Çalışmaya başladıysanız ve kendi geliriniz varsa, ancak bir kiralık merkezde yaşamaya devam ediyorsanız, bu merkezdeki konaklama yerinizin kirasını ödemek zorunda kalacaksınız.

Almanya mülteci kampında ne kadar kalınır?

Bir cevap yazın