Yabancılar oturma izni başvurusu yaptığı zaman acil durumlarda ikamet izni onaylandı ise Göç İdaresinden bir izin kağıdı alarak 15 günlük çıkış giriş yapabilir. Çıkış yapmadan önce Göç İdaresine başvuru yapılması büyük önem arz etmektedir. İzin almadan çıkanların ikamet iznleri iptal edilecektir. İlk başvuruda bulunan yabancılara randevu gününde il göç idaresi müdürlüğü tarafından ikamet izni müracaat belgesi düzenlenmektedir. Uzatma başvurularında müracaat belgesi sistem tarafında otomatik olarak düzenlenir. Bu belgenin il göç idaresi müdürlüğü tarafından onaylanması gerekmektedir. Bu müracaat belgesi ve harç makbuzlarının onaylı örnekleri kişilere her defasında 15 gün içerisinde dönmek şartıyla çoklu çıkış-giriş hakkı sağlamaktadır.

Oturma izni gelmeden memlekete gidebilirmiyim?

Göç İdaresinden izin alınarak çıkılabilir. İlk başvuruda bulunan yabancılara randevu gününde il göç idaresi müdürlüğü tarafından ikamet izni müracaat belgesi düzenlenmektedir. ikamet izni gelmeden yurt dışına çıkış yapılır mı?, oturma izni başvurusundan sonra çıkış yapsam ne olur?, oturma zini kartı almadan çıkış yapılır mı?, oturma izin kartı gelmeden yurt dışına gidebilirmiyim?, Oturma izni olumlu olursa kart gelmeden çıkış yapabilirmiyim.

Uzatma başvurularında müracaat belgesi sistem tarafında otomatik olarak düzenlenir. Bu belgenin il göç idaresi müdürlüğü tarafından onaylanması gerekmektedir. Bu müracaat belgesi ve harç makbuzlarının onaylı örnekleri kişilere her defasında 15 gün içerisinde dönmek şartıyla çoklu çıkış-giriş hakkı sağlamaktadır.

90 günlük değerlendirme süreci İçerisinde yurtdışına çıkmakabilirmiyim?

Bir cevap yazın