Vize ihlali yaptım Cezamı Nereye Ödemem Gerekiyor?

Vize ihlali yapan yabancılar Türkiye’den çıkarken vize ihlali bedelini hava limanlarında vize ihlal bürolarına ödemelidir. Vize ihlali yaparak çıkış yaparsanız Türkiye’den deport olursunuz. Vize ihlali ve Türkiye’de kaçak olan yababancılar mutlaka çıkışta ceza parasını ödemelidir. Aksi takdirde giriş yasağı alır. Bu giriş yasağını kaldırmak çok zordur. Vize ihli yaptı iseniz mutlaka vize ihlal ceza paranızı öğreniniz. Vize ihlal ceza parası hesaplama; Vize ihlali cezaların yabancıların vatandaşı olduğu ülkeye göre değişmektedir. En doğru bilgiyi hava limanı vize ihlal büroları vermektedir.

 Vize ihlali, aldığınız vizenin üzerinde belirtilen süreden daha fazla vizeyi veren ülkede kalmanız veya vizeyi veriliş amacı dışında kullanmanızdır. Örneğin; bir öğrenci vizesi ile çalışmak veya, turist vizesi ile öğrenim görmek vize ihlalidir. Ziyaret ettiğiniz ülkeden sınır dışı edilirsiniz. Hakkınızda ülkeye sürekli veya geçici giriş yasağı konulabilir ve/veya para cezası ödemek zorunda kalabilirsiniz.

Vize İhlalinin Sonuçları Nelerdir?

Seyahat özgürlüğü temel insan haklarındandır. Ancak, devletlerin ülkelerine hangi yabancıların gireceklerine karar verme yetkileri tam ve tartışılmaz bir uluslararası hukuk ilkesidir. Unutulmaması gereken husus, vize uygulamasının tanımı itibariyle seyahat özgürlüğüne yönelik başlı başına bir sınırlama olmasıdır.

Vize ihlali nasıl kaldırılır?

Sizin, bir ülkeye girememeniz, seyahat özgürlüğünüzün sınırlanması gibi görünse de, devletlerin de sizin ülkelerine girip giremeyeceğinize karar verme hakkı vardır. Söz konusu kaşe ise, esasen, temsilciliğin yapılan işlemi izlemesine yardımcı olmaktadır. Bir pasaport, hamilinin bir ülkeye seyahat edebileceğine ilişkin hamilinin lehine kayıtlar içerebileceği gibi, aleyhine kayıtlar da içerebilir.

Vize İhlali Nedir? Vize İhlali Kaldırılabilir Mi?

Bir cevap yazın