Kabartma tozu, limon suyu ve sirke işinizi kolayca görebilir. Farklı kokular eklemek isterseniz, birkaç damla uçucu yağ kokuyu güzel bir şekilde tazeleyecektir. Giderlerinizi düzenli olarak temizlediğinizden emin olun; sıkışan saçlar birçok şeyin aşağı inmesini engelleyebilir ve kalıcı kokunun oluşmasına yardımcı olabilir. Kokulu bir tuvalete ne dökebilirim? Hem beyaz sirke hem de kabartma tozu kötü kokulu bakterileri ortadan kaldıracak ve su kaynağınızda birikmiş olabilecek mineralleri parçalayacaktır. Bu karışımı klozetinize de verebilirsiniz. Sifonu çekmeden önce 10-15 dakika bekletin!

Tuvaletimden neden kötü bir koku geliyor? Keskin, küflü bir koku muhtemelen tuvaletteki küf birikiminden kaynaklanır. “Ama ben her zaman temizliyorum” diye itiraz edebilirsiniz. “Tuvaletim neden hala kötü kokuyor?” Bunun nedeni, birçok insanın gerçekten iyi temizlemeyi ihmal edebileceği durumlarda çok kötü kokar.

Tuvaletimden lağım kokusunu nasıl çıkarabilirim? Tıkalı tuvalete veya yavaş gidere bir fincan karbonat ekleyin, ardından birkaç dakika bekleyin. İki fincan sirke ile devam edin. Karışımın işe yaradığını göstermek için köpürme ve cızırdama seslerini dinleyin. Sifonu çekmeden ya da giderden su akıtmadan önce birkaç dakika daha bekleyin.

Tuvalet kokusunun bir önemli sebebi de şudur: Klozet boru giderleri tıkalı olabilir. WC Pimaş boruları atıkların hepsini kanalizasyon borusuna aktaramaz ise tuvaletlerden lağım kokusu gelmeye devam eder. Bu tuvalet kokularından kurtulmak için tuvalet gideri temizliği pimaş gider boru yıkama desteği almanız gerekir. Tuvalet gider tıkanıklık açma işlemi bitenden sonra bu kokular ortadan kalkabilir.

Tuvaletimin kokmasını önlemek için içine ne koyabilirim?

Eşit miktarda beyaz sirke ve kabartma tozu, tuvaletteki kokuları gidermenin uygun maliyetli ve etkili bir yoludur. Bunları tanka ekleyin, karıştırın ve ardından tankı nazikçe fırçalamak için tuvalet fırçasını kullanın. Birkaç saat bekletin, depoyu tekrar fırçalayın ve sifonu çekin.

Tuvaletimdeki kötü kokudan nasıl kurtulabilirim

Kaka yaptıktan sonra tuvaletimin daha az kokmasını nasıl sağlayabilirim? Havalandırın. Bir pencere açabilir veya egzoz fanını çalıştırabilir ve siz çıktıktan sonra çalışır durumda bırakabilirsiniz. Hava sirkülasyonu sağlamak kokuyu hemen ortadan kaldırmaz, ancak yardımcı olacaktır.

Tuvaletim temizlendikten sonra bile neden idrar gibi kokuyor? Tuvaletinizde, borularda ve hatta cila halkasında tespit edilmemiş sızıntılar idrarın ulaşılması zor yerlerde birikmesine neden olabilir. Durgun idrar, düzenli temizliğin ortadan kaldıramayacağı kalıcı bir koku yaratabilir. Sızıntılar sinsi olabilir ve hemen fark edilmeyebilir, ancak devam eden koku sorununa katkıda bulunabilirler.

Tuvaletin altı neden bu kadar kokuyor? Tuvaletinizin tabanının etrafındaki sızdırmazlık halkası, idrar ve diğer atıkların girmesini ve küçük yarık veya çatlaklarda bakteri üremesini engeller. Sızdırmazlık halkası gevşerse veya kırılırsa, kanalizasyon gazı çatlaklardan sızar ve kötü bir koku alırsınız.

Sirke idrar kokusunu giderir mi? Bir ölçek suya bir ölçek beyaz sirke ekleyin. İdrar amonyak gibi kokar ve bu koku beyaz sirke ile nötralize edilir. Bölgeyi kuruladıktan sonra, sirke solüsyonunu etkilenen bölgeye dökün ve solüsyonun halıdaki en derin liflere ulaşması için 10 dakika bekletin.

İdrar kokusu için sirke mi yoksa karbonat mı daha iyidir? Daha esnek bir idrar lekesi için: Leke devam ederse, bir miktar sirke ve su solüsyonunu doğrudan lekenin üzerine dökün, bir ovma fırçasıyla fırçalayın ve kurulayın. Hem çiş kokusunu hem de sirke kokusunu nötralize etmek için çiş lekesinin üzerine biraz daha karbonat serpin.

Tuvaletimdeki kötü kokudan nasıl kurtulabilirim?

Bir cevap yazın