İstanbul bilindiği üzere iki yakaya ayrılmıştır. İstanbul’un avrupa yakasında bazı ilçeler bulunmaktadır. İstanbul Avrupa yakasında kaç ilçe var? İstanbul avrupa yakasında hangi ilçeler vardır? İstanbul kaç yakaya ayrılır? İstanbul Avrupa yakası ilçe isimleri, İstanbul Avrupa yakasından kaç ilçe var, İstanbul Avrupa yakası sıralı ilçe isimleri, İstanbul Avrupa yakası ilçe isim listesi, İstanbul Avrupa yakası adan zye ilçe isimleri nelerdir?

A’dan Z’ye Avrupa Yakası İlçe İsimleri

İstanbul’un avrupa yakasında 25 ilçe bulunmaktadır. Avrupa yakasında anadolu yakasından daha fazla ilçe vardır. Avrupa yakasında bulunan ilçe listesi aşağıda verilmiştir. İstanbul’da avrupa yakasında bulunan ilçelerin sıralı isim listesi şu şekildedir;

  1. Arnavutköy
  2. Avcılar
  3. Bağcılar
  4. Bahçelievler
  5. Bakırköy
  6. Başakşehir
  7. Bayrampaşa
  8. Beşiktaş
  9. Beylikdüzü
  10. Beyoğlu
  11. Büyükçekmece
  12. Çatalca
  13. Esenler
  14. Esenyurt
  15. Eyüp Sultan
  16. Fatih
  17. Gaziosmanpaşa
  18. Güngören
  19. Kağıthane
  20. Küçükçekmece
  21. Sarıyer
  22. Silivri
  23. Sultangazi
  24. Şişli
  25. Zeytinburnu

Avrupa Yakasında Kaç Tane İlçe Vardır?

Türkiye’nin nüfus olarak en fazla kalabalık şehir olan İstanbul’un avrupa yakasında 25 tane ilçe bulunmaktadır. İstanbul avrupa yakası ilçeleri sıralı olarak şu şekildedir; Arnavutköy, Avcılar, Bağcılar, Bahçelievler, Bakırköy, Başakşehir, Bayrampaşa, Beşiktaş, Beylikdüzü, Beyoğlu, Büyükçekmece, Çatalca, Esenler, Esenyurt, Eyüp Sultan, Fatih, Gaziosmanpaşa, Güngören, Kağıthane, Küçükçekmece, Sarıyer, Silivri, Sultangazi, Şişli ve Zeytinburnu. Avrupa yakasında bulunan ilçelerii isimleri bu şekildedir. Avrupa yakası ilçeleri anadolu yakasına göre daha fazladır.

İstanbul’un Avrupa Yakası 3.562,71 km2 alana sahiptir. İstanbul avrupa yakasının yakşalık 3.474,06 km2’si karadan, 88,65 km2’si ile göllerden oluşmaktadır.

İstanbul Avrupa yakası ilçeleri isimleri

Bir cevap yazın