Dönemin getirisi olarak insanların ruh sağlığını koruyamadığı ve bir desteğe ihtiyaç duyma noktasında psikologlar çok rağbet görmeye başlamıştır. Kendi başımıza baş edemediğimiz birçok problemlerimiz vardır ve bu noktada uzman bir danışandan terapi görmek en doğru seçeneklerden biridir. Ancak psikologluğun çok rağbet görmesi, aynı zamanda da klinik psikoloji çıkışlı bireylerin çoğalması, alanında en iyisini bulma amacını beraberinde getirmiştir.

Maddi düzeyine göre psikolog seçimi beraberinde devlet hastanelerinin psikologlarının iyi olmadığına dair düşüncelerde doğurmuştur. Ancak ilerleyen zamanlarda devlet hastanelerinin malum alan için yaptığı özverili çalışmalar sonucu ücretsiz terapi görmenin rağbeti artmaya başlamıştır. Devlet hastaneleri ücretsiiz terapi vermektedir.

Ruh ve Sinir Hastalıkları

Devlet hastanelerinin ruh ve sinir hastalıkları bölümü vardır. Fiziken hasta olduğumuzda nasıl doktora gidip ilaç kullanıyorsak ve derdimizi anlatıp şifa diliyorsak, ruh sağlığı içinde aynı çabayı ve özveriyi sağlamalıyız. Ancak oluşan önyargı, ilk etapta devlet hastanesine giderek ücretsiz psikolojik destek almamız tercih edilmiyor. Bunun asıl olarak başlıca sebebi, ülkemizde bu alanın zor kabullenilmesidir.Ruh sağlığınında bozulabileceği ve tedavisinin mümkün olduğu düşüncesini kavrayamadığımız dönemlerde, özellikle bedensel hastalıklar için gittiğimiz devlet hastanesine karşı ister istemez önyargılı olunmaktaydı.

Devlet Hastanelerinde Ücretsiz Terapi

Ancak şu an istisnai durumlar olsa da bu algı eskisine nazaran daha çok kırıldı ve devlet hastanelerinin de ruh ve sinir hastalıklarına verdiği önceliklerle birlikte rağbet görmeye başladı. Ücretsiz bir şekilde ruh sağlığımız ulaşmanın vermiş olduğu mutlulukla, sağlıklı gülüşler için, ruh sağlığını korumak elzemdir.

Devlet Hastanelerinde Ücretsiz Terapi

Bir cevap yazın