Türkiye’de turizm amaçlı veya farklı kategorilerde oturma izni almak isteyen yabancı ülke vatandaşlarının oturma izni için sağlık sigortası yapmaları kanuni bir yükümlülüktür. Yabancılar sağlık sigortasını ikamet izni başvuru anından yapmalıdır. Başvuru anında yapılacak sigorta poliçe numarası ikamet randevusu alınırken oraya girilmelidir. 2022 yılında yabancıların sağlık sigorta fiyatları güncellenecektir. Sağlık sisteminden daha fazla yararlanılması için böyle bir çalışma yapılmıştır.

Yabancılar için özel Sağlık Sigortası Fiyatları 2022

  • 18 – 25 (yaş aralığı) yabancı sigorta fiyatı 800 ₺
  • 26 – 30 (yaş aralığı) yabancı sigorta fiyatı 830 ₺
  • 31 – 35 (yaş aralığı) yabancı sigorta fiyatı 1200 ₺
  • 36 – 40 (yaş aralığı) yabancı sigorta fiyatı 1200 ₺
  • 41 – 50 (yaş aralığı) yabancı sigorta fiyatı 1400 ₺
  • 51 – 60 (yaş aralığı) yabancı sigorta fiyatı 1700 ₺
  • 61 – 65 (yaş aralığı) yabancı sigorta fiyatı 1700 ₺ 

İkamet İzni Başvuru İçin Yabancı Sağlık Sigorta Fiyatları

yabancılara oturma izni için özel sağlık sigortası fiyatları

2021 yılının Mart ayında yabancılara eksilecek sigortada artış olacaktır. En düşük yabancı sağlık sigirtasının 800 ₺ den başlaması ön görülmektedir. Yabancılara özel sağlık sigortası Bu sigorta ile yabancılar daha fazla sağlık hizmetlerinden faydalanabilecektir. Yabancılara Oturma İzni İçin Devlet Sigortası Yapılır mı? Evet yapılabilir. İkili sosyal güvenlik sözleşmeleri kapsamında Türkiye’de sağlık hizmetlerinden faydalanıldığına dair il sosyal güvenlik birimlerinden alınan e-imzalı/imzalı ve kaşeli/mühürlü belge. Sosyal Güvenlik Kurumundan alınmış e-imzalı/imzalı ve kaşeli/mühürlü provizyon belgesi (SGK’dan getirilecek provizyon belgeleri aile ikamet izinlerinde hem destekleyici, hem de aile bireylerini kapsayacak biçimde olmalıdır.) Sosyal Güvenlik Kurumuna genel sağlık sigortalısı olmak için yapılan başvuruya dair e-imzalı/ imzalı ve kaşeli/mühürlü belge randevu anında göç idaresine teslim edilmelidir. Yabancılar ikamet izni için Devlet sigortası almak için SGK müdürlüklerine başvuru yapmaları gerekmektedir.

İkamet İzni İçin Sigorta Gerekli mi?

Türkiye’ye gelerek oturma izni başvuru yapmak isteyen bütün yabancılar özel veya SGK’dan sigorta yapmak zorundadır. Yabancılar sigorta kestirmeden oturma izni başvurusu yapamazlar. O halede her yabancı oturma izni için sigogarta kesmek zorundadır. Türkmenistanlılara yabancı sağlık sigortası fiyatları; Özbekistanlılara yabancı sağlık sigortası fiyatları, Azerbaycanlılara yabancı sağlık sigortası fiyatları, Kırgızistanlılara yabancı sağlık sigortası fiyatları, İran vatandaşlarına yabancı sağlık sigortası fiyatları, Gürcistan vatandaşlarına yabancı sağlık sigortası fiyatları, Ruslara Türkiyede yabancı sağlık sigortası fiyatları.

Mecidiyeköy Mah. Selahattin Pınar Cad. Kazım Erbil İş Hanı No: 19 Kat: 2 – 11234387 ŞİŞLİ/İstanbul

https://g.page/r/CZIqywTjzR43EBA

Oturma İzni İçin Yabancı Sağlık Sigortası Fiyatları 2022

Oturma İzni İçin Yabancı Sağlık Sigortası Fiyatları 2022” üzerine 11 düşünce

Bir cevap yazın