Türkiye’ye resmi vize ile girş yapmanız gerekldir. Pasaport bitiş süresi en az 1 yıl olmalıdır. Oturma izni başvurusu yaparak randevu talebinde bulunmak gereklidir. Türkiye’de yabancının oturma izni alabilmesi için pasaport süresinin en az 1 yıl sonra bitmesi gerekir. Pasaport süreniz bitecek durumda ise oturma izni alamazsınız. Pasaport süreniz yeterli ve Türkiye’de kanuni olarak kalma hakkınız bitmedi ise “oturma izni” başvurusunda bulunabilirsiniz. Oturma izni için gerekli belgeler şartlar aşağıdaki gibidir. Pasaport bitme süreniz en az 1 yıl olmalı Türkiye’ye vize ile giriş yapma zorunluluğu şart olarak aranmaktadır. 

İkamet almak için neler yapılmalıdır?

Bu şartları taşımakta iseniz başvuru için gerekli belgeler aşağıdaki gibidir. Aşağıdaki yollar ile oturma izni alabilirsiniz. Yabancılara özel sağlık sigortası kestirmelisiniz; bu sigorta bilgisi ile göç idaresi web sitesi üzerinden kişisel bilgileriniz girilerek oturma izni için randevu alabilirsiniz. 

Randevu tarihiniz belli olandan sonra hazırlayacağınız evraklar Vergi numarası alma, harç ve kart aidatı yatırma, noter onaylı kira sözleşmesi, 4 adet foto, pasaport fotokopisi Oturma iznini hangi siteden alabilirim? Oturma izni randevusu Göç İdaresi web sitesi üzerinden online olarak alınır. Oturma izni randevusu ne zaman belli olur? Oturma izni randevusu tahmini 7 gün içinde girdiğiniz iletişim bilgilerine mesaj olarak atılır. 

Yabancılara ikamet başvurusu için aranan şartlar nelerdir

Oturma izni randevuma zamanında gitmezsem ne olur? 

Geçerli bir mazeret hastane raporu, kaza vesaire olmadığı sürece randevunuz iptal olur. Tekrar oturma izni almak için giriş çıkış yapmanız gerekir. Oturma izni kartım ne zaman gelir? Bütün evraklarınızı Göç İdaresine teslim ettiğiniz süreden sonra ortalama 30 gün içinde kartınız verdiğiniz adrese PTT ile teslim edilir.

Yabancılara ikamet başvurusu için aranan şartlar nelerdir?

Bir cevap yazın