Yabancılar kısa dönem ikametizni almak için bazı evrakları hazırlamak gerekir. Yabancıların oturma izni başvuru anında hangi evrakları hazırlayacağı her yıl değişebilmekte. Peki yabancılar hangi belgeleri hazırlayarak ikamet izni yani oturum alabilir. Türkiye’de oturum izni alacaklar için belgeler. Türkiye’de kısa dönem ikamet izni başvuru yapmak isteyenler aşağıda verilen evrakları hazırlamalıdır. Kısa dönem oturma izni nasıl alınır?, Kısa dönem ikamet izni nasıl alınır?, 6 aylık oturma izni nasıl alınır?, Kısa dönem ikamet izni ile vatandaşlık alınır mı?, Kısa dönem ikamet izni belgeleri, Aile ikamet izni için gerekli belgeler, Oturma izni için gerekli evraklar, Kısa dönem ikamet izni başvurusu nereye yapılır.

Kısa dönem ikamet izni başvuru evrakları

  1. İkamet İzni Başvuru Formu
  2. Pasaport veya pasaport yerine geçen belgenin fotokopisi
  3. Dört (4) adet biometrik fotoğraf
  4. Sağlık sigortası 
  5. İkamet harcı ve kart bedelinin ödendiğini gösterir belgeler/makbuzlar 
  6. Yeni başvuranlar için tapu fotokopisi ve numarataj ile tapu devam belgesi
  7. Uzatma için adres yeleşim belgesi
  8. İlk başvuru için ev sahibi ile noterden kira kontratı yapılması

Kısa dönem turizm amaçlı oturma izni alma

Kısa dönem oturma izni başvuru evrakları

Kısa dönem ikamet izni başvurusu internet üzerinden online olarak yapılmaktadır. Oturma izni almak için oturma izni başvuru yapmak gerekir. İdarenin talebi halinde seyahat planı ve konaklama yerine ilişkin bilgi veya belge. Aile ikamet izni şartlarının taşınmaması nedeniyle kısa dönem ikamet izni talep edilmesi halinde; evlilik cüzdanı veya evli olunduğunu kanıtlayan onaylı belgenin (bilgileri içeren sayfaların, genelde ilk 3 sayfa) fotokopisi istenir. (Belgenin aslı randevu gününde yanınızda bulunmalıdır.) 

(Türk makamlarından (İl/İlçe Nüfus Müdürlüklerinden de alınabilir) alınmışsa eimzalı/imzalı ve mühürlü/kaşeli olmalı, yurt dışından temin edilmesi halinde noter onaylı Türkçe tercümesi ve Apostille şerhi olması gerekmektedir. Apostille anlaşmasına taraf olmayan ülke vatandaşı olunması veya taraf olunsa dahi belgede Apositille şerhi olmaması halinde söz konusu belgelerin ilgili ülke makamları tarafından onaylanması (konsolosluk/elçilik onayı ve Dışişleri Bakanlığı/bu konuda yetkilendirilmiş Türk Makamları) gerekmektedir.) 

Kısa dönem oturma izni başvuru evrakları

Bir cevap yazın