Yabancılar ile evli olan vatandaşlarımız aile ikamet izni başvurusu yaparlar. Aile ikamet izni başvurusu eşlerin Türk vatandaşlığına başvuru yaptığı ve hak ettiği zamana kadar sürer. Türkiye’de aile ikamet izni başvuru uzatmaları göç idaresi web sitesi üzerinden yapılır. Aile ikamet izni uzatma yapmak istiyorum bölümünden ikamet zninizi uzatabilirsiniz. Aile ikamet izni ilk başvuruda istenen evrakların bir çoğu uzatma başvurusunda da istenmektedir. Lakin göç idaresi yetkili memurları bazen farklı evrak talep etme hakkına sahiptir. Aile ikamet izni uzatma için evrak listesi;

Aile İkamet İzni Uzatma İçin Gerekli Belgeler

  • Aile ikamet başvuru randevu formu
  • 4 tane yeni çekilmiş resim
  • Pasaport fotokopisi
  • İkamet kimliği fotokopisi
  • Adres yerleşim belgesi (kendisi ve eşeninki)
  • Vergi dairesine yatırılan harç makbuzu
  • Eşlerin SGK provizyon belgesi
  • Eşlerin sigartalılık durumu
  • Eş SGK’lı değil ise kendine ve eşine özel sağlık poliçesi
  • Evlilik cüzdanı fotokopisi
aile ikamet izni uzatma başvurusu evrak listesi

Aile ikamet izni uzatma kaç yıllık yapılır?

Yabancı eşleriniz için aile ikamet izni uzatma başvurusunu 3 yıla kadar yapabilirsiniz. 3 yıldan fazla başvuru yapılmaması gerekir. Göç idaresi verilerine göre aile ikamet izni en fazla 3 yıllık başvuru ile talep edilebilir. Bunun yanı sıra bir yıllık veya iki yıllıkta uzatma yapabilirsiniz.

Aile ikameti uzatmak için destekleyici eşlerden neler istenir? (Destekleyicinin; tüm aile fertlerini kapsayan geçerli sağlık sigortası, fert başına asgari ücretin üçte birinden az olmamak kaydıyla aylık gelire sahip olması, son beş yıl içinde aile düzenine karşı suç işlememiş olduğunu adli sicil kaydıyla belgelemesi, az bir yıl Türkiye’de ikamet etmesi ve adres kayıt sistemine kayıtlı olması) Destekleyicinin yanında kalmak üzere aile ikamet izni talebinde bulunanlarda aranan şartları karşılamak, (Ülkemizde kalış amacıyla ilgili destekleyici bilgi ve belgeleri ibraz etmesi, belirtilen kişilerle birlikte yaşadığını veya yaşama niyetini taşıdığını ortaya koyması, eşlerin on sekiz yaşını doldurmuş olması, anılan Kanunun 7 nci maddesi kapsamına girmemesi, evliliğin aile ikamet izni almak amacıyla yapılmamış olması)

Aile ikameti uzatma başvuru fiyatları; Ülkeden ülkeye değişiklik göstersede 80 $ aile ikameti harcı ödeyen bir yabancı eşin durumu ikinci yılda bu harcın yarısı daha talep edilir. Özel sağlık sigortasıda kesilerek alınıyor ise yıllık sigorta ayrı ayrı kesilir.

Aile ikamet izni UZATMA başvurusu gerekli Belgeler

Aile ikamet izni UZATMA başvurusu gerekli Belgeler” üzerine bir düşünce

Bir cevap yazın