AFGANİSTAN VATANDAŞLARINA sığınma, mülteci, insani ikamet başvuru hakkı verilmektedir. Şartları uygun olduğu takdirde 157 yi atayarak detaylı bilgi alabilirsiniz. Türkiye’ye kaçak yollArdan girmiş Afgan vatandaşlarına sıgınma ve insani ikamet alınmaktadır. Savaş ve hayati tehlike sebebi ile ülkelerini terk edip Türkiye’ye kaçan Afganlara İnsani ikamet başvurusu yapılmaktadır. Türkiye’de insani ikamet veya sığınma başvuruları yapmak isteyen Afgan vatandaşlarına hukuki danışmanlık hizmeti sunulmaktadır. Avukatlara verilecek vekalet ile işleri takip edilmektedir. Avukata vekalet veren Afganistan vatandaşlarının Göç İdaresine İnsani ikamet başvurusu yapılır. 

Afganistan vatandaşına oturma izni başvurusu

Afganistan uyruklu kaçaklara insani ikamet aklınmaktadır.Fakat Türkiye’ye kaçak yollarla giren Afganistan vatandaşları bulunmaktadır. Afgan vatandaşları ülkesinde yaşanan iç savaştan dolayı yurtlarını terk etmişlerdir. Hayati tehlikesi olan bu insanlar çeşitli yollarla başka ülkelere kaçmaktadır. Türkiye’de Afganistan vatandaşına insani ikamet başvuru işlemleri için size hizmet verilmektedir. Türkiye’ye kaçak olarak giren veya çeşitli sebeplerle kaçakkalmış olan Afganistan vatandaşlarına insani ikamet başvurusu yapılmakatdır. Detaylı bilgi için bizi arayabilirsiniz. Ülkemizde yaşayan Afganistan vatandaşları bulunmaktadır. Bu Afganistan vatandaşları vize ile Türkiye’ye giriş yaptı ise normal olarak turizm amaçlı oturma izni başvurusu yapabilir.

Afganlara İkamet İzni Alınabilr mi?

Türkiye’ye kaçak gider Afganistan vatandaşına sığınma veya insnai ikamet alma hakkı verilmektedir. Bunun için İl Göç İdarelerine gitmeniz gerekmektedir. Daha Fazla bilgi için 157 yi arayabilirsiniz.

afgan mülteciler

Afganlara Çalışma İzni Olur mu?

Mülteci veya sığınma başvuru yapan Afganistan vatandaşlarına çalışma izni başvurusu yapılabilmeketdir. Türkiye’de Afganlara çalışma izni için ALO 170 i arayarak detaylı bilgi alabilirsiniz.

Afganistanlılar neden mülteci oldular?

Sovyet işgali Afganistan’da yalnızca büyük bir göç dalgasının yaşanmasına neden olmamıştır. Sovyet nedenli göçler çoğu Afgan’ı yerlerinden edip, onları zorunlu bir yolculuğa çıkarırken aynı zamanda zor bir yaşam deneyiminin de kapılarını aralamıştır. Göç yolculuğuna katılanlar öngörüsüz bir gelecek ile karşı karşıya gelirken, bu yolculuğa katılmayıp Afganistan’da kalanları da ölüm ile karşı karşıya getirmiştir. 1978 ve 1987 yılları arasında, tahminen 240 günde ortalama 870.000 Afgan öldürülmüştür. Savaş, 1,2 milyon Afgan’ı engelli ve üç milyonu sakat ya da yaralı bırakmıştır. Savaş sırasında yalnızca kara mayınları nedeniyle 25.000 Afgan ölmüştür. Çatışma sırasında beş milyonu aşkın (nüfusunun yaklaşık beşte biri) Pakistan ya da İran’a kaçmış ve iki milyonu ülke içinde yerinden edilmiştir.

Afgan Vatandaşlarına İnsani İkamet başvuru

Bir cevap yazın