Kuzey Amerika kıtası, 23 bağımsız ülke ve bir özerk bölgeye ev sahipliği yapmaktadır. Kuzey Amerika bölgesinde 23 ülke bulunmaktadır. Bu ülkelerin isimleri; a’dan z’ye Kuzey Amerika ülke listesi. Antigua ve Barbuda, Barbados, Belize, Kanada, Kosta Rika, Küba, Dominika, Dominik Cumhuriyeti, El Salvador, Grenada, Guatemala, Haiti, Honduras, Jamaika, Meksika, Nikaragua, Panama, Saint Kitts ve Nevis, Saint Lucia, Saint Vincent ve Grenadinler, Bahamalar, Trinidad ve Tobago, Amerika Birleşik Devletleri.

Kuzey Amerika kıtasında toplam 23 bağımsız ülke bulunmaktadır. Bunlar:

  1. Antigua ve Barbuda:
  2. Barbados:
  3. Belize: İngilizce’nin resmi dil olarak kullanıldığı Belize, Karayipler’in kıyısında yer alır. Plajları ve mercan resifleri ile tanınır.
  4. Kanada: Kuzey Amerika’nın en kuzeyinde yer alan Kanada, geniş topraklara sahip bir ülkedir. İki resmi dili, İngilizce ve Fransızcadır. Başkenti Ottawa’dır.
  5. Kosta Rika: Yeşil doğası, yağmur ormanları ve vahşi yaşamıyla ünlü Kosta Rika, doğa tutkunlarının ilgisini çeker.
  6. Küba:
  7. Dominika:
  8. Dominik Cumhuriyeti:
  9. El Salvador: Pasifik kıyısında yer alan El Salvador, tarihi ve kültürel zenginliklere sahiptir. Başkenti San Salvador’dur.
  10. Grenada:
  11. Guatemala: Maya uygarlığının tarihi izlerini taşıyan Guatemala, Orta Amerika’da yer alır. Renkli kültürü ve doğal güzellikleri ile ünlüdür. Başkenti Guatemala City’dir.
  12. Haiti:
  13. Honduras: Orta Amerika’da bulunan Honduras, doğal güzellikleri ve tarihi kalıntıları ile ilgi çeker. Başkenti Tegucigalpa’dır.
  14. Jamaika: Karayipler’de yer alan Jamaika, reggae müziği, plajları ve renkli kültürü ile bilinir.
  15. Meksika: Kuzey Amerika’nın güneyinde bulunan Meksika, zengin bir tarihe ve kültüre sahiptir. Başkenti Mexico City’dir.
  16. Nikaragua:
  17. Panama: Ünlü Panamal Kanalı’na ev sahipliği yapan Panama, Orta Amerika’nın dar bir kara köprüsüdür. Başkenti Panama City’dir.
  18. Saint Kitts ve Nevis:
  19. Saint Lucia:
  20. Saint Vincent ve Grenadinler :
  21. Bahamalar:
  22. Trinidad ve Tobago:
  23. Birleşik Devletler: Birleşik Devletleri: ABD Kuzey Amerika’nın en büyük ülkesi olan ABD, ekonomik ve kültürel açıdan büyük bir etkiye sahiptir. Başkenti Washington, D.C.’dir.
Kuzey Amerika Ülkeleri - Kuzey Amerika'da Kaç Ülke Vardır?

Kuzey Amerika Bölgesi; Kuzey Amerika’da 23 ülke bulunmaktadır. 23 Kuzey Amerika Ülkesi >> Kuzey Amerika, kuzey yarımkürede yer alan, kuzeyde Arktik Okyanusu, doğuda Atlas Okyanusu, güneyde Karayip Denizi ve kuzeybatıda Pasifik Okyanusu ile sınırlanan bir kıtadır. 24.230.000 km²’lik bir alan oluşturur. Her biri farklı kültürel, coğrafi ve siyasi özelliklere sahip olan bu ülkeler, Kuzey Amerika kıtasını oluştururlar.

KUZEY AMERİKA ÜLKELERİ

Kuzey Amerika ülkelri: Yirmi üç ülke vardır. A’dan Z’ye Kuzey Amerika ülke listesi. Kuzey Amerika’da kaç ülke var? Antigua ve Barbuda, Barbados, Belize, Kanada, Kosta Rika, Küba, Dominika, Dominik Cumhuriyeti, El Salvador, Grenada, Guatemala, Haiti, Honduras, Jamaika, Meksika, Nikaragua, Panama, Saint Kitts ve Nevis, Saint Lucia, Saint Vincent ve Grenadinler, Bahamalar, Trinidad ve Tobago, Amerika Birleşik Devletleri. Kuzey Amerika Kuzey Amerika Kıtası’nda oldukça fazla sayıda ülke bulunmaktadır. Kuşkusuz bu ülkelerin en önemlisi Amerika Birleşik Devletleri’dir. Deniz turizmi açısından da önemli olan bu ülkelerin büyük çoğunluğunun deniz kenarı ile bağlantısı bulunmakta ve güçlü bir turizm olanağı sağlamaktadır. Başta ABD ve Kanada olmak üzere birçok gelişmiş ülke Kuzey Amerika toprakları üzerinde yer almaktadır. ABD’nin nüfusu toplamda 320 milyondur. Kuzey Amerika ülkelerinin ana para birimi dolardır. Başlıca gelir kaynağı dış ticaret, turizm ve ağır sanayidir. Alfabetik sıraya göre Kuzey Amerika ülke isimleri >>

Güncel ve resmi bilgiler değildir, bilgi amaçlıdır. Yanlış ve eksik bir bilgi var ise bilgi@fantaziforever.com mail atabilirsiniz.

Kuzey Amerika Ülkeleri Kaç Tanedir?

Bir cevap yazın